Town Creek



"The Number 23", "The Phantom of the Opera", "Phone Booth", "8MM", "Batman & Robin", "Batman Forever", "A Time to Kill", "The Lost Boys" gibi başarılı yapımlardan tanıdığımız 71 yaşındaki usta yönetmen Joel Schumacher, son filmi "Town Creek (Blood Creek)" ile karşımızda. Sinema dünyasına; "Ben daha bitmedim!" dercesine sesleniyor. Korku/gerilim filmlerinin usta yönetmeni, bu filminde Emma Booth, Henry Cavill, Michael Fassbender ve "Prison Break" serisinden Lincoln Burrows karakteri olarak tanıdığımız Dominic Purcell ile çalışmış.





Mistik bir öyküden yola çıkan filmin konusu kısaca şöyle; "Naziler, savaşı kazanma hayalleri ile yanıp tutuşurken, antik çağ dönemine ait, Vikinglerden kalma büyülü taşların peşine düşerler. Amerika'nın belli kesimlerinde bulunan bu taşları ele geçirip ölümsüzlük kazanabilmek için Hitler, yerleri saptanan bu çiftliklere görevliler gönderir. Büyücü sayılabilecek bu araştırmacılar, gittikleri yerleri cehenneme çevirip, yakaladıkları insanlara işkence ederek, hayatalarını sürdürmektedir. Fakat bir gün, işkence madurlarından birisinin kaçıp kurtulması sonucu, her şey bir anda değişmeye başlar. Nefretle dolu olan işkence maduru, çiftliğe geri döner ve intikamını almak için elinden geleni ardına koymayacaktır..."






Film, özgün, kendini izlettiren, sürükleyici bir senaryoya sahip. Bunun yanında, izleyenlere vaad ettiklerini verebiliyor. Güzel yanı, hiçbir şekilde olaylar tahmin ettiğiniz doğrultuda ilerlemiyor. Devamlı bir sürpriz, devamlı bir bilinmeyen gizem kendini gösteriyor. Aynı şekilde ilginç de bir finali mevcut. Filmi izledikçe, kafanızda o kadar çok soru işareti beliriyor ki; taşları ancak finalden sonra yerine oturtabiliyorsunuz. Film boyunca, süregelen bir "Neden?", ya da "Ne olacak?" sorusu mevcut. Bu açıdan bakmak gerekirse, film almış olduğu yüksek puanı kesinlikle hak ediyor diyebilirim. Görsel efektlere boğulmamış, saf ve katıksız korku filmi arıyorum diyenler, buyursun beri gelsin...

Film için hazırlamış olduğum altyazıyı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
İyi seyirler dilerim...

Town.Creek.2009.DVDRip.XviD-ViSiON
(1 CD, 23,976 fps, ViSiON)

1 yorum:

Marvel dedi ki...

Ellerine sağlın penkala.

Yorum Gönder