Strike Back


Chris Ryan'ın aynı adlı eserinden uyarlanan ve İngiliz SKY1 kanalında yayınlanmaya başlayan dizinin konusu kısaca şöyle;
Çavuş Porter, 2003 yılındaki Körfez Savaşı sırasında İngiliz Özel Kuvvetlerinde görev yapmış bir gazidir. Girdikleri bir çatışma sonucunda başarısız olunca, ordudan uzaklaştırılıp görevden ayrılması istenmiştir. Sonraki süreçte, zorlu engellerle karşılaşmış, evini, ailesini ve kendisi için değeri olan her şeyi bir anda yitirmiştir. Bir gün, eski silah arkadaşlarından Yüzbaşı Collinson kendisini MI-6 teşikilatının çatısı altında geçici süreliğine göreve çağırmıştır.
Bunu fırsat bilen Porter, gizli teşkilatın kıta aşırı gayrı resmi görevlerinde boy göstermeye başlar. Bu süreçte, hem kendisine yapılan haksızlığın hesabını sormak, hem intikamını almak, hem de kaybettiği şeyleri geri kazanmak için uğraş verecektir.


Sürükleyici aksiyon öğeleri ile dikkat çeken mini-dizide her bölüm nereye varacağı belli olmayan bir kapıdan geçmeye hazır olun. Dizi için ana hatları ile; "24" temposunda, "The Unit" tadında ve "Flashforward" tarzı sürprizler ile dolu olduğunu söylemek yanlış olmaz. 6 bölümlük bu mini-dizinin altayzılarını güncel şekilde çevirerek, bu başlık altında paylaşacağım.

 Episode 1:  "Iraq: Part One"

 İlk bölümde, Porter karakterinin 2003'teki savaştan bu yana geçirmiş olduğu süreci izliyoruz. Ayrıca, kendisini nasıl bir zorlu görevin beklediği ve ne denli zeki bir asker olduğunu da izleyeceğiz. Nispeten aksiyon az fakat, sürükleyici bir öykü bizi bekliyor.




İlk bölümün altyazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
İyi seyirler dilerim!

(1 CD, 25 fps, BiA)


Episode 2:  "Iraq: Part Two"
 

Heyecan kaldığı yerden devam ediyor... Irak öyküsünün 2. bölümünde, rehine kurtarma operasyonu sürerken, geçmişten kalma soru işaretleri gün yüzüne çıkmaktadır. Ana hikayedeki bilinmeyen sayısı ve olaya ortak taraflar artmaktadır. Bakalım ilerleyen bölümlerde olaylar nasıl gelişecek ve bizi neler bekliyor?



İkinci bölümün altyazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
İyi seyirler dilerim!

(1 CD, 25 fps, BiA)


Episode 3:  "Zimbabwe: Part One"


Irak görevini başarı ile tamamlayan Porter, bu kez bir suikast zanlısnı kurtarmak üzere Zimbabve'ye gönderilir. Hapishaneden firar edeceği kişi kader arkadaşı çıkınca, bambaşka bir yolda ilerlemeye başlayacak, dostu bildiklerinin aslında düşmanı, düşmanı bildiklerinin de dostu olduğunu öğrenecektir. Vereceği kritik karar, hayatta kalma mücadelesine nasıl etki edecek, gelecek bölümde daha net göreceğiz.






Üçüncü bölümün altyazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
İyi seyirler dilerim!

Strike.Back.S01E03.720p.HDTV.x264-BiA
(1 CD, 25 fps, BiA)



Episode 4:  "Zimbabwe: Part Two"


Firar sonrası kaçışa devam ediyoruz. Porter ve Masuku bir yandan askerlerden kaçmakta, bir yandan da insan ticareti yapan haydutlarla mücadele etmektedir. Olayın içine bir de yetimhanedeki çocuklar dahil olunca, işler iyice zorlaşacaktır. Porter tüm bunlarla uğraşırken, bir de kızı Lexi ile ilgili sorunlar baş gösterecektir. Dizide her şeyin düğümlendiği, öykünün sonlarına doğru geldiğimiz bir bölümdeyiz.



Dördüncü bölümün altyazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
İyi seyirler dilerim!

Strike.Back.S01E04.720p.HDTV.x264-BiA
(1 CD, 25 fps, BiA)



 Episode 5:  "Afghanistan: Part One"


3. ve son hikayenin ilk bölümünde durağımız Afganistan. Porter, ülkeler arası krize yol açan bir siber ajanı yakalamak üzere görevlendirilir. Hedefindeki kişi, ruh sağlığını kaybetmiş bir sistem mühendisi olacaktır. Taliban militanlarının cirit attığı Afganistan dağlarında, Amerika-İngiltere politik krizinin odağındaki bir numaralı adam Gerry'i canlı ele geçirmek için hayatını ortaya koyar ve koşuşturmaya devam eder. Porter ilk kez ölümle bu derece burun buruna geldiği görevinden sağ çıkabilecek mi; izleyip göreceğiz.



Beşinci bölümün altyazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
İyi seyirler dilerim!

(1 CD, 25 fps, BiA)



 Episode 6:  "Afghanistan: Part Two"


Dizide son bölüme gelmiş bulunmaktayız. Diplomatik kriz haline gelen olayın ikinci ve son perdesinde, Porter ve Baxter firar yolunda beklenmedik gelişmeler ile karşılaşır. Sözün bittiği yerdeyiz. Gerisini izleyenlere bırakıyorum. Şunu da söylemeden edemeyeceğim, dizi ufaktan da olsa ikinci bir sezona göz kırparak veda etmiş bulunmakta.



Altıncı ve son bölümün altyazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
İyi seyirler dilerim!

(1 CD, 25 fps, BiA)


Çeviriler tamamlanmış ve dizi burada bitmiş bulunmaktadır.
İzleyecek olan herkese iyi eğlenceler diliyorum...

2 yorum:

S dedi ki...

ellerine sağlık, penkala :)

Adsız dedi ki...

Yüreğinden kopan bu güzel çeviriler için ellerine sağlık sevgili penkala. -Alazi

Yorum Gönder