Oyun Dünyasında Son Gelişmeler


Bilindiği üzere, okula dönüş dönemi olarak tabir edilen yılın son çeyreği oyun dünyasında en hareketli ve en bereketli geçen dönemlerden birisidir. Bu sene yapımcı firmalar deyim yerindeyse "Oyun yağdıracak". Oyunseverler olarak sofraya kurulduk, bekliyoruz. Kuşkusuz, herkes sabırsızlıkla Ekim-Kasım aylarının gelmesini bekliyor. Geri dönen efsanelerden tutun da, yeni versiyonlar, ek paketlere kadar yok yok. 2010'a damgasını vuracak oyunlara gelin birlikte göz atalım.

NBA 2K11


2K Sports firmasından piyasaya çıkacak olan oyun, kapağında efsane isim Michael Jordan'a yer vermiş. Jordan faktörünü de göz önüne alacak olursak, oyunun eski efsaneleri de bünyesine kattığını anlamak zor olmayacaktır. Ortalıkta dolanan "Jordan Challenge Mode" söylentilerine göre, bu bölüm altında eski yıldızlarının birçoğu kadroya alınmış ve oynanabilecekmiş. Bence de güzel olmuş çünkü, 80'lerin Boston takımı ile ya da 90'ların Chicago takımı ile oynamayı özlemiştik. Çocukluğumuzun kahramanları Jordan, Barkley, Malone, Bird, Hill, Dumars, ve daha niceleri bizi alıp eski günlere götürecek.




Oyunun 2011 sürümü daha gerçekçi oynanış deneyimi, yenilenen kontrol sistemi ile daha kolay oynanabilirlik, tek tuşa dayalı smaç ve pas kombinasyonları, daha hızlı çalışan ve optimize edilmiş bir grafik motoru, yeni eklenen animasyonlar ve en önemlisi de güncellenen kadrolar (Miami Heat'den bahsediyorum:) ile birlikte geliyor. Görünen o ki; EA Sports'un "takoz ve banal" NBA Live serisini piyasadan silen 2K, kendini gün geçtikçe geliştirerek ve eksiklerini gidererek ideal bir basketbol oyunu haline gelecek. Biz basketbolseverlerin açlığını gideren 2K Sports'a buradan sevgilerimi iletiyorum!




Çıkış Tarihi: 5 Ekim 2010


Call of Duty: Black Ops


Sıkıntılı günler yaşayan ve ayrılık dedikoduları ile çalkalanan Activision firması olanlara inat serinin 7. ve en son oyunu ile yoluna tam gaz devam ediyor. Modern savaş konseptinde gelen oyunun yapımını Treyarch üstlenmiş. Adından da anlaşılacağı üzere bu sefer gizli görevlere yoğunlaşıp, taktik ağırlıklı oynayacağız. Yayınlanan fragmanlar ile aylar öncesinden beklentileri yükselten Black Ops, bizleri esrarengiz Vietnam ormanlarına ve daha zorlu rakiplere götürüyor. Amerikan Özel Kuvvetlerinde yer alacağımız oyun, epik ve aksiyonu bol bir fps olacakmış.







Oyunun özelliklerine değinmek kısaca gerekirse,
  • Geliştirilmiş Co-Op desteği
  • Hikayeye göre iki farklı karakter ile oynayabilme (Rusya, Amerika)
  • Gizli operasyonlar ve sessiz saldırılar yapacağımız komando görevleri
  • Helikopter kullanabilme imkanı
  • Telsiz yolu ile operasyonu yöneteceğimiz bir bölüm
  • Ok, uzaktan kumandalı bomba taşıyan RC araç, bombaatar, lav makinesi gibi yeni silahlar
  • Teleferik ile seyahat etme
  • Ek olarak gelecek Zombi Modu



Bence sezonun en çok beklenen ve en beğenilecek oyunu Black Ops. Ümitlerimizi boşa çıkarmayacağı kesin. Bir an önce gelmesi dileği ile...

Çıkış Tarihi: 9 Kasım 2010


Max Payne 3

Max Payne, New York'taki acı dolu geçmişini geride bırakıp, Sao Paolo'ya  gelir. Burada özel bir güvenlik şirketine girip, zengin bir ailenin yanında çalışmaya başlar. Geçmişinin onu bir gölge gibi takip etmesi bir yana; Payne, üçüncü sınıf aksiyon filmlerindeki baş karakterlerin düştüğü bir bunalımın içinde bulur kendini... "Bu şehirden bir çıkış yolu olmalı!"



Çıkışı yılan hikayesine dönen Take-Two ve Rockstar ortak yapımı Max Payne 3 nihayet bu sonbahar bizlerle olacak. Oyunun 2009 sonunda raflarda olması bekleniyordu. Ancak geliştirme sürecinin tamamlanmadığı belirtilip bir senelik ertelemeye gidilmişti. Aradan geçen zaman içerisinde köprünün altından çok sular aktı şüphesiz, ancak yapımcılar da boş durmamış anlaşılan. Oyunla ilgili fazla detaya ulaşmak mümkün değil ancak, gelen ekran görüntülerine bakılacak olursa, efsane oyun katıksız bir aksiyon ile geri dönüyor.




Max Payne 3'ü, Max Payne hikayesinde yeni bir başlangıç olarak görebiliriz. 12 yıl aradan sonra tekrar geri dönen Max, iyice yaşlanmış, saçı sakalı salmış, kendini bunalımın içinde bulmuştur. Profesyönel bir seri katil haline dönüşüp, soluğu Meksika'da almıştır. Evet, yanlış duymadınız. Hikaye New York'tan Sao Paolo'ya taşınıyor. Yarı İtalyan mafya yerine, Brezilyalı kaçakçılarla mücadele edeceğiz. Söylentilere göre daha geniş bir şehir ve daha uzun bir oynanış süresi bizi bekliyor. Oyun, çizgi roman havasında sinematiklere devam edecek kuşkusuz ancak, grafik ve oynanabilirlik hakkında ne gibi değişiklikler bizi bekliyor, bilinmez. Bu kış, yine uykusuz geceler ve kara film tadında sahneler bizi bekliyor...


Çıkış Tarihi: 26 Kasım 2010


Medal of Honor


Uzun sürenin ardından Medal of Honor serisi de sessizliğini bozuyor. Üvey kardeşi Call of Duty karşısında yenilgiye uğrayan seri, teknik ekipte revizyona giderek yeni bir başlangıç ümidiyle yola koyuldu. Başlangıcı da bu oyuna denk gelen eski seriden yana yapımcı EA oldukça ümitli. Call of Duty ilerledikçe gölgede kalan ve adtea kuşa dönen oyunun en büyük handikapı, teknik hatalar ve oynanabilirliğin düşüşü olmuştu. 2. Dünya Savaşı sırasında Normandiya'da başlıyan oyunun ilk halkası hafızalara kazınmıştı. Ancak, geçen yıllar içerisinde bahsettiğimiz bu hatalar ve rakibinin inanılmaz yükselişi doğrultusunda EA Games kepenk kapatacak hale gelmişti.






Konusu modern savaşta geçecek olan oyun, ağırlıklı olarak Afgaistan'da geçecek. Amerikan askeri olarak yer alacağımız oyunda, silah yelpazesi ve envater çeşidi bolluğu ile göz doyuracakmış. Önceki hatalarından ders alan firma, gerçekçi efektleri ile iddialı olacakmış. Yayınlanan videolarda da gördüğümüz gibi, havan mevzilerindeki düşman askerlerini keskin nişancı tüfeği ile avlarken, rüzgar hareket sapması, mesafe gibi etmenleri de dikkate katarak ateş ediyor olacağız. Bu gibi ayrıntıların oyuna çok büyük zevk ve gerçekçilik katacağını sanıyorum.






Bir süre önce multiplayer betası ortalıklarda dolanmaya başlayan oyunun vaatleri arasında, daha gerçekçi oynanış stili, üstün yapay zeka, optimize edilmiş oynanabilirlik ve grafik motoru, yeni haritalarla birlikte sunulacak olan multiplayer modu yer alıyor. E3 fuarından sızan bilgiler doğrultusunda oyun Battlefield BC2 tadında olarak niteleniyor. Bakalım bu kış Medal of Honor, Call of Duty'e kaptırdığı tahtını geri alabilecek mi? Serinin ayakta kalabilmesi için, bu oyun son şansı olarak göründüğünden, aşırı titiz bir hazırlık süreci yaşandığı da söylentiler arasında. Aralarındaki mücadele bir yana, kazanan biz oyunseverler olacağız. Muhtemelen bereketli bir savaş sezonu bizi bekliyor:) Sezonun en çok merak uyandıran ve en heyecanla beklenen oyunu Medal of Honor'un bizi hayal kırıklığına uğratmaması dileği ile...


Çıkış Tarihi: 29 Ekim 2010


Borderlands:
Claptrap’s New Robot Revolution DLC


Evet, son haberimiz de Borderlands oyununa ait. Bir süre önce çıkması kesinleşen 4. DLC pakedi ile ilgili son hazırlıklar yapılmakta. Çıkması an meselesi olan oyun, ufak bir ihtimal de olsa 2011 başına ertelenebilir.



Borderlands hatırlanacağı üzere bir gelmiş ve pir gelmişti. Oyunun yakaladığı başarı sonrasında ek pakatler de peşi sıra dökülmeye başlamıştı. Nisan'da çıkan General Knoxx pakedinden sonra bir sessizlik havası oluşmuştu. Meğersem 2K boş durmamış ve 4. paketle ilgilenmiş. Ek pakette, level seviyesi yükselerek 71 olacak, yeni silahlar gelecek, daha zorlu düşmanlar olacak, yeni bosslar eklenecek. Bunlar kesinleşen bilgiler. Bunun haricinde, konsept biraz değişebilir. Yanlış anlaşılmasın, oyunun kendine has "çizgi film tadı" kalacak ancak, ek paket genel olarak küçük, şirin, minicik "Claptrap" robotlar üzerine olacak.


Tekrardan günler, haftalar, hatta aylar sürecek bir koşuşturmaca bizi bekliyor. Şahsi fikrim, haftada bir DLC yayınlansın (!) Nedense; ne kadar oynarsak oynayalım, bu oyuna bir türlü doyulmuyor. Oturduk, bekliyoruz...



Çıkış Tarihi: Eylül 2010

0 yorum:

Yorum Gönder