Nostalji Kuşağı: Sekizinci Gün


SEKİZİNCİ GÜN
The Eighth Day / Le Huitième Jou

"Georges, Down sendromundan muzdarip, özürlü biridir. Bir tedavi merkezinde yaşamaktadır. Harry ise bir iş adamıdır. İş yaşamında çok başarılıdır ancak özel yaşamında işler yolunda gitmez. Karısı onu terk ettiğinden beri sefil durumdadır ve kızlarına da yeterince vakit ayıramamaktadır. Bir gün az kalsın arabayla Georges'u ezecek gibi olur. Bu tuhaf tanışmadan sonra onu başından savmaya vicdanı elvermez ve sıradışı birliktelikleri başlar. 8 gün boyunca yaşananlar Harry'i çok değiştirecektir."



1996 yılına ait Fransa yapımı "Sekizinci Gün" isimli filmin başrolünde Fransa'nın önde gelen aktörlerinden Daniel Auteuil yer alıyor. 90'lar Fransız sinemasına ait güzel örneklerden olan filmin teması, kısaca iyimserlik. İşinde başarılı fakat aile hayatı yolunda gitmeyen, mutsuz bir bankacı olan Harry ile, kendi ufak dünyasında yaşayan, küçük şeylerle mutlu olan, ölen annesinden başka dostu olmayan ve özürlü olduğundan ötürü kimsenin istemediği George'nin kesişen yolları ve gelişen dostlukları konu edilmiş. Bu hüzünlü öyküyü izlerken yer yer gözyaşları döksek bile, filmin çoğu yerinde karakterlerin o kendine özgü masumiyetine, saflığına kapılıp kendimizi tebessüm ederken buluyoruz. Harry ayrı kaldığı çocuklarının acısını tutarken, George onun için bir dosttan ziyade, kendi çocuğu gibi olup çıkar. Hayatının o tüm sıradanlığından kurtulur ve mutluluğun anlamını, yaşam sevincini, azmini yeniden kazanmaya başlar.



 Film sade bir yol öyküsünden ziyade, derinlemesine işlenmiş bir iyimserlik abidesi. Müzikleri için de başyapıt demek yanlış olmaz herhalde. Kaldı ki, filmin o kendine has ortamına doğru bizi çekip alan en önemli etken, müzikleri olmuş. Bunun yanında, başroldeki oyuncular da, şapka çıkartılacak cinsten etkileyici performans sergilemiş . Dönemin önde gelen filmleri "Rain Man" ve "Forrest Gump" ile büyük benzerlik gösteren bir yapım bizleri bekliyor. Sıcak, sımsıcak, acıklı ve insanı mutlu eden bir aile filmi...




Filme ait altyazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
İyi seyirler dilerim!


The.Eighth.Day.1996.DVDrip.XviD.AC3.5.1CH-WAF
(2 CD, 23,976 fps, WAF)

0 yorum:

Yorum Gönder