The 9th Company


Günümüz Rus sinemasının önde gelen yapımlarından biri olan "The 9th Company" orjinal adı "9 Rota" olan filmin altyazısı ile sizlerle birlikteyim. Uzun ve uğraştıran bir çalışma sonucu çevirisini tamamlayıp, gözlerden uzak bu filmi sizlerle buluşturmak istedim.





 80'li yıllardaki Rusya-Afganistan savaşını konu alan filmde, bir grup askerin savaş süresince başından geçenlere yer verilmiş. Ayırdığınız vakte kesinlilke değecek başarılı bir aksiyon filmi söz konusu. Uzun süresine rağmen sıkmadan kendini izlettiren filmde, 20'li yaşlarına yeni gelmiş, savaş ile hayat tecrübesi edinmek zorunda kalan kayıp bir kuşağın sevinç, dert, acı ve çile dolu günlerine ortak oluyoruz. Karakterlere dayalı bir savaş/dram/aksiyon.



Rus sinemasının son dönemde yaptığı atılımı gözler önüne seren film, hükümetin ve sinema derneklerinin büyük desteğini arkasına alarak görkemli bir yapım süreci yaşamıştı. Yayınlandığı dönemde büyük yankı uyandıran bir yapım ve siyasi yönden hassas bir konuya odaklanıyor. Filmin büyük kısmının bir sınır karakolunda geçmesinden ötürü, bizim "Nefes" filmi ile büyük benzerlik taşıdığını söyleyebiliriz.



 Film için hazırlamış olduğum altyazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
İyi seyirler dilerim...


(1 CD, 23,976 fps, Japhson)


Not: Altyazı küfür ve ağır bir dil içermektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder